fbpx

Is influencer marketing nog effectief?

Influencer marketing: you either hate it of love it. Je hoort veel gemixte verhalen over de vermeende effectiviteit van de inzet van influencers voor je merk. Toch zetten ook de grote merken nog massaal in op influencer marketing én blijkt keer op keer dat het zeker effectief kan zijn om meer omzet te genereren.

 

Influencer marketing 2.0

Toch is de bekende methode van influencer marketing – waarbij je een x-aantal posts of stories inkoopt die de influencer op zijn/haar eigen kanaal post – wat mij betreft een gemiste kans. Er is veel meer uit te halen wanneer je andere afspraken maakt: namelijk dat de influencer zogenaamde ‘short-form content’ maakt van het gebruik van jouw product/dienst. Dit zijn korte video’s (à la Reels, Tiktok en YouTube shorts) die makkelijk te consumeren zijn voor de kijker.

 

User generated content

Combineer je dit soort video’s met een inhoud die meer ‘User Generated’ is – waarbij je in een meer real-life setting het gebruik ziet van de producten of diensten, dan heb je de holy-grail te pakken aan content die VOOR je gaat werken.

Bijkomend voordeel is dat video’s die User Generated zijn sowieso beter werken dan de video’s die merken zelf maken: ‘wij van WC-eend…’.

Ongeacht of het een (micro-)influencer is die de video’s voor je maakt. Je kunt dus aan je huidige klanten/gebruikers ook vragen om content te maken die jij vervolgens in je eigen uitingen en advertenties mag gebruiken.

  • Wanneer de influencer binnen je niche wordt herkent blijft je doelgroep sneller hangen bij een video
  • Wanneer het een ‘user generated’ video is, zullen mensen langer blijven kijken én wek je sneller vertrouwen bij een nieuwe doelgroep

 

User generated advertenties

Om de kracht van deze content en je influencers ten volle te benutten, verwerk je deze in een omni-present branding campagne voor je merk.

Je gaat dus advertenties inzetten die de short-form video’s die je klanten of influencers hebben gemaakt terwijl ze gebruik maken van je product of dienst. Dit vormt de kern van je branding campagne om vertrouwen te wekken, naamsbekendheid te genereren en meer.

Het voordeel hiervan is dat je tegen goedkopere tarieven kunt adverteren, meer betrokkenheid genereerd, sneller vertrouwen wekt en vervolgens tot wel 4-5x meer omzet behaalt uit hetzelfde advertentiebudget ten opzichte van bedrijfsvideo’s.

Door: Iris Pijnenburg

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk? Plan een gratis strategiegesprek in.

Influencer marketing