fbpx

Video cursus:

leer online adverteren op sociale media

 

Voor grip op je lead- en klantenstroom via advertenties op sociale media.

Je wilt adverteren op sociale media, maar..

Je post regelmatig op Facebook, Instagram, TikTok of andere kanalen, maar haalt hier niet voldoende nieuwe leads of klanten uit.

Je ziet dat anderen ook posten op sociale media of adverteren en lijken hier wel veel succes mee te hebben. Het is hoog tijd dat er iets gaat veranderen en je meer omzet gaat draaien om je bedrijf succesvol(ler) te maken. Je wilt niet meer afwachten of er bestellingen binnen gaan komen, maar je wilt dit met meer zekerheid kunnen voorspellen, zodat je ook gerichter inkopen kunt doen of andere voorbereidingen kunt treffen.

Zelf aan de slag gaan met sociale media advertenties? Een doolhof. Er zijn zoveel verschillende opties en mogelijkheden. Keuzes. Platformen en meer. Onbeperkt budget om lang te testen heb je ook niet.

Je hebt wellicht zelf al vaker geadverteerd met leuke resultaten, maar nog niets om naar huis te schrijven. Of het ging een tijdje lekker, maar kakte na een paar weken toch weer in. Dat maakt je onzeker om (meer) budget in te zetten op sociale media.

Kortom: je zoekt een duidelijke routemap die je stap voor stap helpt om succesvol advertenties in te zetten voor je bedrijf.

Een die helder uitlegt zodat je niet alleen weet waar je moet klikken, maar vooral ook begrijpt waarom. Zodat je echt leert wat voor JOU werkt. Niet het volgende template dat over een tijdje weer de prullenbak in kan. Adverteren op sociale media is immers een proces, geen vaste prik.

Jouw situatie?

Je haalt onvoldoende klanten uit je sociale media (advertenties).

Op je omzet is geen pijl te trekken. De ene keer komt er veel binnen, de andere keer is het mager.

Je bent eindeloos de weg aan het zoeken binnen het advertentie-platform en doet eigenlijk maar wat.

De advertenties leveren de ene keer wel wat op, de andere keer of enkele weken later opeens niets meer.

Je ziet anderen uit je branche wel meer succes behalen met sociale media advertenties en begrijpt niet waarom de resultaten bij jou nog achterblijven.

Ook jij kunt grip krijgen op je sociale media advertenties:

advertenties uitbesteden

Met zelfvertrouwen werk je in onder andere Meta om advertenties voor je bedrijf in te zetten op Instagram en Facebook. 

Je weet je weg te vinden, maakt bewust keuzes in doelgroepen, instellingen en advertentiematerialen. Sterker nog: je hebt een campagne draaien met advertenties die zich bewezen hebben en voor een constante lead- of klantenstroom zorgen. Daarnaast ben je aan de slag met nieuwe variabelen testen om nog meer resultaat uit je advertenties te kunnen halen. Keer op keer. 

De resultaten uit je advertenties vallen nooit meer stil en je kunt met vertrouwen nieuwe inkopen doen of andere uitbreidingen treffen. Zit je aan de max? Dan is er een ingebouwd rempedaal om wél het momentum te behouden voor je advertenties, maar je ook de ruimte te bieden eerst intern zaken op orde te stellen voordat je de volgende groeistap maakt. Wel zo prettig.

In deze Traineeship leer ik je precies hoe je je weg vindt in het advertentie beheer van de verschillende sociale media kanalen. 

Maar je leert vooral ook begrijpen welke invloed de verschillende instellingen hebben, wat voor jou gaat werken, hoe je de statistieken eenvoudig en snel kunt lezen en interpreteren, te kunnen bijsturen voordat het misgaat en hoe je het beste kunt opschalen bij succes.

Na de video cursus:

 • Weet je precies je weg te vinden binnen het advertentiebeheer.
 • Heb je een constante lead- of klantenstroom
 • Heb je zelf je voet op het gas- en rempedaal om je bedrijf verder te laten groeien of even pas op de plaats te maken om eerst intern alles (weer) op orde te krijgen voor een volgende groeistap – zónder momentum te verliezen
 • Ben je zelfverzekerd in het maken van keuzes wat betreft de instellingen voor je nieuwe advertenties
 • Weet je exact welke statistieken je in de gaten moet houden en wanneer het tijd is om veranderingen door te voeren in je advertenties
 • Zie je niet alleen je omzet groeien, maar ook het aantal terugkerende klanten, reviews, volgers en veel meer.
xvertising review
xvertising review
xvertising review
Meer resultaat uit je advertenties

slechts €97,- excl. BTW

Video cursus: social ads

Een complete cursus over adverteren op sociale media, zodat je grip krijgt op je klantenstroom en met zelfvertrouwen advertenties inzet op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Pinterest of LinkedIn.

Leer hoe je zelf advertenties aanmaakt, leest, bijstuurt en opschaalt.

Levenslang toegang tot materialen én updates

Modules

Module 1: Het instellen van het advertentie account

In deze module leer je precies hoe je het advertentieaccount aanmaakt en je sociale media kanalen koppelt. 

Je leert welke instellingen je direct moet maken, hoe je tracking het beste inregelt, welke fouten je moet voorkomen, hoe je de meest voorkomende problemen oplost en meer. 

Alles om de basis te leggen voor succesvol adverteren.

Module 2: De advertentie strategie

In deze module leer je hoe je efficiënt een goede advertentie strategie opstelt. Een die verder gaat dan het invullen van een standaard template. 

Je leert te ‘denken in advertenties’ en hoe je een goede routemap maakt voor de advertenties voor jouw bedrijf. Waar je op moet letten, welke keuzes belangrijk zijn, hoe je een safety-net in je plan verwerkt en meer. Dit wordt de rode draad van je campagnes op sociale media. 

Binnen de strategie houd je eveneens rekening met al je andere online marketing activiteiten.

Ook leer je een heldere blauwdruk te maken van de advertentie structuur, die je leven later in het proces een stuk makkelijker maakt 😉

Module 3: Een branding campagne aanmaken

De verschillende soorten campagnes die je binnen een strategie nodig kunt hebben komen aan bod in deze traineeship. Te beginnen met een branding campagne. 

Je leert hoe je een goede brandingcampagne kunt instellen die je voor lange termijn succesvol kunt draaien en die continu zorgt voor een nieuwe stroom potentiële klanten voor je sales.

Een brandingcampagne die niet vervelend of irritant overkomt op je doelgroep, maar verrijkt met steeds weer nieuwe kennis over jouw bedrijf en producten.

Module 4: Een leadgeneratie campagne aanmaken

De verschillende soorten campagnes die je binnen een strategie nodig kunt hebben komen aan bod in deze traineeship. Zo ook de campagnes gericht op het verkrijgen van e-mail adressen (leads).

Leadgeneratie is voor zowel B2B als B2C bedrijven heel interessant om in te zetten. Maar hoe kun je dit goed inregelen via sociale media advertenties? En hoe weet je dat je leads binnenkrijgt van mensen die ook echt bereid zijn om klant te worden? Dat leer je precies in deze module. 

Module 5: Een sales campagne aanmaken

De verschillende soorten campagnes die je binnen een strategie nodig kunt hebben komen aan bod in deze traineeship. Zo ook de campagnes gericht op verkoop van producten of diensten.

Een bedrijf runnen is leuk, maar uiteindelijk draait het altijd om omzet en winst. Hoe zet je nu de beste advertenties in om ook daadwerkelijk winst te halen uit je advertenties? Dat leer je in deze module.

Ook leer je hoe je kunt berekenen hoeveel omzet en winst je advertenties je opleveren. Je leert verschillende soorten conversie campagnes in te zetten (vanuit een productfeed tot dynamisch tot handmatig).

Module 6: Analyseren

Misschien wel een van de meest belangrijke modules uit deze traineeship: het leren lezen en begrijpen van de cijfers in het advertentiebeheer. 

Je leert precies welke statistieken het meest belangrijk zijn om per campagne en advertentie naar te kijken. Wanneer het goed gaat, en wanneer het tijd is om in te grijpen (voordat alles écht op zijn gat ligt). Je weet na deze module precies hoe je tijdig bij kunt sturen om steeds betere resultaten uit je advertenties te halen én wanneer het tijd is om afscheid te nemen van een campagne, doelgroep of advertentie.

Module 7: Gas en rempedaal

Het opschalen van succesvolle advertenties om zo nog meer omzet te draaien is meer dan puur het verhogen van de budgetten.

Je leert in deze module verschillende manieren van het opschalen van je advertenties. Welke methoden er zijn, wanneer je voor welke methode kiest en ook wat de risico’s zijn van het opschalen.

Naast het opschalen leer je ook hoe je de advertenties tijdelijk kunt afschalen zónder momentum te verliezen. Dit is erg belangrijk omdat het zomaar kan voorkomen dat je door succesvolle advertenties tijdelijk (te) veel nieuwe klanten verwelkomt, met bijvoorbeeld logistieke problemen tot gevolg. Het is dan belangrijk om je advertenties zo te kunnen bijstellen dat je wél je momentum behoud (en je dus niet opnieuw hoeft te beginnen als je intern weer bij bent), maar je niet ten onder gaat aan het succes van je advertenties met boze klanten als gevolg. Erg belangrijk!

De cursus

Video cursus om zelf mee aan de slag te gaan:

 • Meer dan 7 uur aan materiaal
 • Bepaal zelf hoe je de cursus volgt: video, audio of lezen
 • Bewezen effectieve methodieken: met meer dan 8 jaar full focus op online adverteren, weet ik precies wat wel en niet werkt
 • 100% Up to date: voor elke module is het materiaal volledig up to date met de huidige regelgeving en mogelijkheden binnen de kanalen.

  Altijd toegang

  Tot de cursus materialen én updates!

  niet goed, geld terug

  Ik ben overtuigd dat deze traineeship je verder gaat helpen om succesvolle advertenties te draaien op sociale media. Sterker nog; als de traineeship niet is wat je ervan had gedacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je investering terug.

  Review xvertising
  Review xvertising
  xvertising review

  Over iris

  ONLINE ADVERTISING EXPERT. RECHT DOOR ZEE EN EFFICIËNT. CIJFER-NERD.

  Jarenlang heb ik gewerkt op topniveau in training en uitvoering op het gebied van online advertising.

  Inmiddels gespecialiseerd in online advertising voor (internationale) merken. Denk hierbij aan branding, product lanceringen, grote evenementen en beurzen en reguliere sales.

  Ik master de technieken van de top 1% snelgroeiende merken als het gaat om online advertising en heb hier mijn eigen advertising methode voor ontwikkeld.

  Een strategische methode die keer op keer de code kraakt die je wél controle geeft over het gas- en rempedaal van de omzetstroom.

  iris pijnenburg

  Veelgestelde vragen

  Ik heb nog nooit geadverteerd, kan ik deze cursus volgen?

  Absoluut. De traineeship is zo ingericht dat het goed te volgen is voor iedereen. Of je nu wel al geadverteerd hebt of nog nooit.

  De inhoud van de traineeship onderscheidt zich van andere cursussen en gratis online content door de diepgang die het biedt. Geen how-to maar begrijpen van het waarom.

  Ik heb al best succesvolle advertenties draaien, is dit geschikt?

  Absoluut. De traineeship is zo ingericht dat het goed te volgen is voor iedereen. Of je nu wel al geadverteerd hebt of nog nooit.

  De inhoud van de traineeship onderscheidt zich van andere cursussen en gratis online content door de diepgang die het biedt. Geen how-to maar begrijpen van het waarom.

  Het gaat vele malen verder dan gratis online content en bied je voldoende perspectieven om meer uit je bestaande online advertenties te halen.

  Hoe lang duurt de videocursus?

  Om zelf mee aan de slag te gaan is er zo’n 7+ uur aan cursusmateriaal beschikbaar binnen de verschillende modules.

  Je hebt voor onbepaalde tijd toegang tot deze materialen.

  Welke sociale media kanalen komen aan bod?

  De volgende sociale media kanalen komen aan bod:

  • Meta (Facebook en Instagram)
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok (basis)
  Kan ik gebruik maken van het STAP budget?

  Nee, het is niet mogelijk om voor deze traineeship gebruik te maken van het STAP-budget. 

  Ik heb een andere vraag

  Heb je een andere vraag?

  Stuur dan een mail naar info@xvertising.com

  Meer resultaat uit je advertenties

  €97,- excl. BTW

  video cursus: social ads

  Een complete cursus over adverteren op sociale media, zodat je grip krijgt op je klantenstroom en met zelfvertrouwen advertenties inzet op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Pinterest of LinkedIn.

  Leer hoe je zelf advertenties aanmaakt, leest, bijstuurt en opschaalt.