fbpx

online marketing strategie

Je wilt als bedrijf meer volgers, een groter bereik, meer omzet, een hogere winstmarge, etc. Het marketingteam duikt hier in en vult een van de beschikbare marketing-plan templates in of stoft de huidige nog eens af.

De uitkomst? Je gaat Instagram inzetten, LinkedIn voor het netwerken, advertenties op Google ter ondersteuning aan de SEO, etc. Klinkt als een goed plan, toch?

Een dergelijk marketing plan is echter geen strategie die je bedrijf naar het volgende niveau qua winst gaat brengen. Het is eerder de uitkomst van de strategie – de takenlijst die daaruit volgt. Door puur een uitvoerend plan te hebben, zonder een 100% doordachte strategie en redenering eracher (die verder gaat dan wie is de doelgroep en je concurrent), creëer je een situatie waarin je continu terugcirkelt naar het beginpunt.

Een top notch online marketing strategie die je houvast geeft en de trap vormt naar een betere naamsbekendheid én meer omzet, dat is de eerste stap naar een succesvolle bedrijfsgroei.

Waarom een online marketing strategie?

De inzet van online marketing stijgt jaar op jaar. Bedrijven zetten steeds meer budget in op online marketing dan op meer traditionele marketing kanalen. En met een goede reden: Een gedegen online marketing strategie geeft je veel meer inzicht en controle over wat het effect is van je marketing uitingen. 

Waar je op televisie of in magazines een geschat bereik hebt (kijkcijfers of aantal abonnees en verspreiding), heb je verder geen flauw idee wat er gebeurd met je artikel of advertentie. 

Met online marketing zijn de effecten wel inzichtelijk. Je weet precies hoeveel mensen je bereikt, welke (sub)doelgroep beter reageert op je uitingen, wat voor interactie men heeft met je marketing uitingen en veel meer. 

Door een goed doordachte online marketing strategie in te zetten voor je organisatie, die gefocust is op je bedrijfsdoelstellingen (en daaruit voortvloeiend marketing doelstellingen implementeert), heb je letterlijk de wereld in handen. De route naar de top wordt zichtbaar gemaakt en de online marketing strategie wijst je precies de weg, óók wanneer een deel van de strategie even niet zo goed werkt. 

Kortom: een goede online marketing strategie geeft je inzicht in de koers, hoe te handelen, waar bij te sturen en meer om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Het gaat verder dan een groei van 15% in het aantal volgers. Want die volgers zijn leuk, maar daar moet ook een bedrijfsgroei tegenover staan.

Door de juiste online marketing strategie in te zetten, creëer je letterlijk ultieme controle over het gas- en rempedaal voor je klantenstroom.

En ja, ook het rempedaal heb je nodig 😉

Een online marketing strategie maken

Je kunt zelf aan de slag gaan met het opstellen van een online marketing strategie, of besluiten om een externe expert in te schakelen die je meeneemt in het proces.

Wanneer je zelf aan de slag gaat, zijn er veel voorbeelden van mogelijke strategieën en plannen beschikbaar die je kunt benutten om tot een plan te komen. Je hebt hierdoor alles zelf voor het zeggen en kunt het naar eigen kennis en inzicht inrichten.

Kies je ervoor om met een extern expert aan de slag te gaan om een online marketing strategie voor je bedrijf op te stellen, dan kost dat wat meer tijd qua voorbereiding, waarbij de experts je bedrijf moeten leren kennen en je huidige situatie wat betreft doelstellingen en marketing activiteiten, maar uiteindelijk levert je dat veel meer op.

In tijd doordat een expert op het gebied van online marketing strategieën opstellen voor organisaties dat altijd sneller kan dan jijzelf, maar vooral in wat de strategie je uiteindelijk gaat opleveren. Door de huidige kennis binnen je bedrijf en van je doelstellingen te delen met een expert in het opstellen van strategische marketingplannen om je bedrijf te doen laten groeien, combineer je het beste van beide werelden. Je voorkomt dat je (dure) fouten maakt of verkeerde keuzes neemt wat betreft de koers van je online marketing, vermijd de tunnelvisie die je zelf inmiddels hebt opgebouwd voor je bedrijf, en zorgt ervoor dat je direct de juisten stappen onderneemt die je bedrijf snel beter op de kaart zetten onder de juiste doelgroep. Met als gevolg dat je al binnen enkele weken aanzienlijk verschil merkt door de inzet van de nieuwe strategie.

Xvertising

Online marketing strategie laten opstellen?

Wil je een online marketing strategie laten opstellen? De koppen bij elkaar steken en kijken wat er mogelijk is voor jouw bedrijf op online marketing gebied? 

Plan dan een ADvice sessie in en we gaan aan de slag om een top notch online marketing strategie te realiseren die je bedrijf naar het volgende niveau brengt. 

Een ADvice sessie houdt in:

  • 4 uur durende sessie op locatie
  • Deep-dive in je wensen, doelstellingen en bedrijf
  • Inventarisatie van huidige marketing activiteiten
  • Uiteenzetting van de mogelijkheden voor je organisatie en bespreking hiervan
  • Opstellen van de online marketing strategie voor je bedrijf
  • Na de sessie wordt de online marketing strategie uitgewerkt en ontvang je deze digitaal.

De investering bedraagt eenmalig 750 euro excl. BTW.

Interesse? Plan een strategiegesprek in of bestel de ADvice sessie direct

real-life feedback van klanten:

xvertising review

Bestellingen van één dag tijdens een nieuwe campagne.

xvertising review

Flinke stijging in orders na inzet nieuwe advertenties.

xvertising review

Binnen enkele maanden voor het eerst de 10K omzet met webshop gehaald (+52%).

xvertising review

Testen, testen, testen = resultaat behalen.

xvertising review

Weekomzet na start campagne (+221%).

xvertising review

Ticketverkoop tussenstand na de eerste maand, nog 2 maanden voor het evenement.

Veelgestelde vragen

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats op het kantoor in Dongen (nabij Breda). 

Wil je liever de sessie bij jou op kantoor? Dan worden er reiskosten in rekening gebracht.

Kan ik mijn team meenemen naar de sessie?

Jazeker. De sessies zijn 1-op-1 wat betreft het bedrijf. Je zit er dus alleen met jouw organisatie. 

Tot 3 personen zijn welkom bij de sessie. Wanneer het er meer worden, blijkt dat dat niet ten goede komt aan de productiviteit. 

Wanneer vinden de sessies plaats?

Wanneer de sessie plaatsvindt, bepalen we samen. Na aankoop neem ik persoonlijk contact met je op om een moment af te stemmen.

Heb je ADvice 2 of 4, dan plannen we de vervolgsessies ook direct in. Meestal is het fijn wanneer hier enkele maanden tussen zitten, zodat de progressie tussentijds meegenomen kan worden, maar dat is geen vereiste.

Moet ik al advertenties hebben staan?

Nee, dat hoeft niet. 

De sessies worden specifiek op jouw situatie ingevuld. Dus het maakt niet uit of je al jaren campagnes draait of pas net start.

In heb een andere vraag

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met me op!